Somnox en Drake & Farrell slaan handen ineen met een langdurige samenwerking voor assemblage en het circulair maken van slimme slaaprobot

Somnox, de toonaangevende leverancier van slaapoplossingen, en Drake & Farrell, de toonaangevende leverancier van duurzaamheidsoplossingen voor circulaire toeleveringsketens, kondigen een langdurige samenwerking aan. Drake & Farrell zal de Somnox 2 assembleren en een circulaire after- market oplossing opzetten. Met deze samenwerking wil Somnox de levenscyclus van haar producten verlengen door gebruik te maken van de kennis en ervaring van Drake & Farrell op het gebied van circulariteit van elektronica. Dit ondersteunt Somnox bij het uitrollen van hun nieuwe "Sleep As A Service" abonnementsmodel.

ROTTERDAM, 22 februari 2023

Somnox heeft een sterke missie om tegen 2030 100 miljoen mensen te helpen beter te slapen. Tegelijkertijd is duurzaamheid sterk verankerd in de organisatie. Omdat Somnox werkt aan het realiseren van een positieve impact, willen ze verder gaan dan enkel het gebruik van het product en de hele levenscyclus van het product meenemen, van de assemblage tot aan de "end-of-life" fase. Onlangs introduceerde Somnox "Sleep As A Service" met een abonnementsmodel voor de Somnox 2, waardoor een groter aantal gebruikers gemakkelijker toegang krijgt tot een goede nachtrust. Er is dus een specialist op het gebied van de circulaire toeleveringsketen nodig.

Drake & Farrell heeft als missie 100 procent circulaire elektronica te creëren en het jaarlijks gecreëerde, meer dan 60 miljoen ton, elektronisch afval wereldwijd te verminderen. Voortbouwend op meer dan 15 jaar ervaring hebben zij een sterke ambitie om de manier waarop met elektronica wordt omgegaan radicaal te veranderen. Bij de overgang van een lineaire naar een circulaire economie ligt de nadruk op het behoud van de waarde van het rendement in de waardeketen. Het verlengen van de levenscyclus van producten en onderdelen en het hergebruik van grondstoffen staat centraal in hun dienstverlening.

Dit resulteert in een positieve business case die economische en ecologische voordelen combineert met een verhoogde operationele beschikbaarheid van producten, onderdelen en grondstoffen. Dit alles wordt beheerd in een gecontroleerd en compliant proces.

Drake & Farrell, dat al een impact maakt in zowel de Telco- als de E-mobiliteitsindustrie, heeft zich strategisch uitgebreid naar de Well-Being Tech industrie door Somnox aan te sluiten als partner met een combinatie van productassemblage, retourafhandeling, refurbishment en reparatie als logische volgende stap.

Beide organisaties vinden een gemeenschappelijke basis in een gezamenlijke missie om van de wereld een betere plek te maken voor ons en de generaties na ons. Somnox wil tegen 2030 100 miljoen mensen helpen beter te slapen, terwijl Drake & Farrell actief tonnen elektronisch afval wil elimineren.

 

“Onze overgang van "slaapproducten verkopen" naar "slaap verkopen als een dienst" is een fundamentele verschuiving in de industrie. Het richt onze hele organisatie op het maximaliseren van de waarde die we voor een maandelijks bedrag aan de gebruiker leveren om de kwaliteit van de slaap te verbeteren. De samenwerking met D&F biedt ons de vakkennis en expertise om elektronica circulair in de slaapkamers van velen te plaatsen.” — Julian Jagtenberg (CEO bij Somnox).

 

“Het is een grote eer dat wij Somnox mogen ondersteunen in hun missie om betere slaap te bieden in de wereld en tegelijkertijd hun totale toeleveringsketen duurzamer te maken. Zo vergroten wij onze eigen impact op de wereld door elektronisch afval te blijven verminderen.” — David Engel (CEO van Drake & Farrell).

 

Over Drake & Farrell

Drake & Farrell zorgt actief voor een revolutie in de manier waarop de maatschappij omgaat met gebruikte elektronische apparatuur. Met een sterke missie om elektronisch afval te elimineren, streeft Drake & Farrell naar hergebruik van 100% van de elektronische producten, inclusief onderdelen en materialen. Materialen worden gerecycled en herbruikbaar gemaakt terwijl componenten worden gerepareerd of opgeknapt waardoor een circulaire toeleveringsketen ontstaat. Drake & Farrell biedt op maat gemaakte diensten die de zakelijke mogelijkheden van de circulaire toeleveringsketen voor haar klanten ontsluiten. Dit omvat specifieke retourlogistiek, waaronder het organiseren van retouren en functionele screening, testen, reparatie en refurbishing, analyseren van de hoofdoorzaak, re-kitting en inkoop van (reserve)onderdelen. Drake & Farrell levert impactvolle ecologische én economische resultaten aan klanten in diverse industrieën zoals telco, consumentenelektronica, gezondheidszorg en eMobility door de overgang van een lineair naar een circulair bedrijfsmodel te ondersteunen. Hierdoor verrijkt Drake & Farrell actief de bedrijfsdoelstellingen van haar klanten met een duurzame focus. Drake & Farrell is opgericht in 2006 en heeft vestigingen in Bleiswijk, Nederland en Jindřichův Hradec, Tsjechië. Zie www.drakeandfarrell.com voor meer informatie.

Contact Somnox:
Julian Jagtenberg, CEO & Founder, Somnox E-mail: [email protected]
Phone: +31 108 994 105

Contact Drake & Farrell:
Karel Eijkenaar, Business Development Manager E-mail: [email protected]
Phone: +31 658 713 548

 

 

 

Over Somnox

Somnox ontwikkelt innovatieve producten en services die bijdragen aan een goede nachtrust. Met de introductie van de Somnox Slaaprobot in 2016 werd de eerste stap gezet om slapeloosheid uit de wereld te helpen. De Slaaprobot van Somnox begeleidt gebruikers naar een trage ademhaling, waarvan wetenschappelijk is aangetoond dat het de natuurlijke ontspanningsrespons van het lichaam activeert. Het is een onbewust proces, maar erg effectief: 87% van de gebruikers geeft aan dat hun slaapkwaliteit aanzienlijk is verbeterd. Somnox won diverse prominente prijzen, waaronder de Red Dot Design Award en de iF Design Award, en werd door de KVK Innovatie Award uitgeroepen tot meest innovatieve mkb-bedrijf. Zie ook somnox.com.

Neem contact op met

Stationsplein 45C1061 3033AK Rotterdam The Netherlands

+31 (0)10 899 4105

[email protected]

somnox.com