Skip to Content
Somnox is door de KvK uitgeroepen tot meest innovatieve mkb-bedrijf van Nederland

Somnox is door de KvK uitgeroepen tot meest innovatieve mkb-bedrijf van Nederland

Het Rotterdamse Somnox ontwikkelde een slaaprobot en verovert hiermee de eerste plaats in de 15e KVK Innovatie Top 100. De onafhankelijke jury, onder leiding van innovator Ruud Koornstra, maakt dit vandaag bekend. KVK publiceert jaarlijks deze ranglijst met 100 concrete innovaties in het Nederlandse midden- en kleinbedrijf. De winnaar mag zich een jaar lang het meest innovatieve mkb-bedrijf van het land noemen. Met hulp van de Somnox Slaaprobot komt er een eind aan slapeloze nachten. Door de subtiele geluiden en bewegingen die de robot maakt, waarmee een menselijke ademhaling wordt gesimuleerd, ontspan je gemakkelijker. Gebruikers vallen niet alleen rustiger in slaap, maar ook sneller en dieper. De robot vermindert stress en helpt het hoofd leeg te maken. Dat zorgt voor een uitgerust gevoel overdag.

Natuurlijke wijze

Duizenden mensen hebben hun slaap al verbeterd met deze uitvinding. Wie leed aan slapeloosheid kon zich tot nu toe wenden tot slaapmedicatie, met de Somnox Slaaprobot wordt een natuurlijke wijze van slaapverbetering geïntroduceerd. De innovatie is gepatenteerd: er bestaat nog niets vergelijkbaars op de markt. De jury was unaniem en vond het een mooi en goed vormgegeven product, passend bij deze tijd. Er wordt nu ’s nachts heel wat gepiekerd. Elestor uit Arnhem gaat er met de publieksprijs vandoor.

 

Story image

 

Koning Willem-Alexander

De bekendmaking van de 15e KVK Innovatie Top 100 vindt online plaats, in het bijzijn van Koning Willem-Alexander. Koning Willem-Alexander is als eregast op verschillende momenten aanwezig in het liveprogramma. Na afloop spreekt de Koning een aantal ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf over innoveren en ondernemen in crisistijd en de impact van de pandemie op hun bedrijven.

 

Succesvolle innovaties

De ranglijst geeft een goed beeld van de innovatieve kracht van het mkb op dit moment. Noord-Holland is met 21 bedrijven het best vertegenwoordigd, gevolgd door Noord-Brabant met 17 en Zuid-Holland met 16 bedrijven. Na de ICT-sector (18 innovaties) zijn de meeste innovaties afkomstig uit de sector food en agro (16) en de creatieve industrie (15). Alle innovaties zijn beoordeeld op impact voor de branche en samenleving, originaliteit, verkrijgbaarheid, gerealiseerde omzet en groeipotentie. Aan de KVK Innovatie Top 100 is geen geldprijs verbonden.

Trots en vereerd om Somnox het meest innovatieve mkb-bedrijf van Nederland te mogen noemen als winnaar van de KVK Innovatie Top 100.
Juist in deze turbulente tijden is goed slapen en een rustgevende ademhaling essentieel. Een goede nachtrust is essentieel om je immuunsysteem sterk te houden. Nog veel meer in een tijd waarin we in een lockdown verkeren en middenin een pandemie zitten.
Met Somnox ontvangen we elke dag verhalen over hoe wij het verschil maken op de nachtrust van velen. Waar soms het verschil letterlijk tussen dag en nacht zit. Of je een goede nachtrust hebt gehad of dat je zonder energie wakker wordt. De verhalen die we elke dag binnen krijgen is wat ons team er elke dag doorheen sleept. We zien dit als bekroning voor het harde werken en ook de moeilijke tijd die wij achter de rug hebben. 
Nu is tijd om onze pijlen te richten op 2021, waarin we nog heel veel mensen goed willen helpen slapen. Ik kan niet wachten om de verdere plannen dit jaar te delen!We hebben veel in petto. - Julian Jagtenberg

 

Over Somnox

Somnox ontwikkelt innovatieve producten en services die bijdragen aan een goede nachtrust. Met de introductie van de Somnox Slaaprobot werd de eerste stap gezet om slapeloosheid uit de wereld te helpen. Door de adem- en slaaprobot vast te houden, vertraagt de ademhaling wat zorgt voor rust en daarna slaap. Het is een onbewust proces, maar erg effectief: 75% van de gebruikers geeft aan dat hun slaapkwaliteit aanzienlijk is verbeterd. Somnox won diverse prominente prijzen, waaronder de Red Dot Design Award en de iF Design Award en werd door de KVK Innovatie Award uitgeroepen tot meest innovatieve mkb-bedrijf. Zie ook somnox.com.

Somnox
CIC - Stationsplein 45 A4.004, Rotterdam, 3033AK The Netherlands