Somnox realiseert 5 miljoen nachten slaap

ROTTERDAM - Somnox heeft onlangs de 5 miljoenste nacht slaap gerealiseerd. Deze mijlpaal is in lijn met de impact doelstelling van de scale-up: betere slaap beschikbaar maken voor het grote publiek.

Somnox is bekend van de Somnox Adem- en Slaaprobot, een innovatief hulpmiddel dat oorspronkelijk aan de TU Delft is bedacht. Het hulpmiddel simuleert een rustige ademhaling waardoor slechte slapers aan de hand van sensoren op een natuurlijke manier in slaap vallen. In 2019 werd de eerste generatie van de slaapoplossing, de Somnox 1, gelanceerd en sinds november vorig jaar is de tweede generatie op de markt. Inmiddels hebben al 15.000 slechte slapers in binnen- en buitenland baat bij de innovatie.

"Meten is weten - dit is een belangrijke mijlpaal in ons bestaan als bedrijf. Mensen helpen slapen is onze doelstelling en om datagedreven deze impact in kaart te kunnen brengen is waanzinnig. Niet alleen voor de buitenwereld, maar ook voor het aantrekken van talent. Je weet als team waar je het voor doet." - Stijn Antonisse, mede-oprichter & CTO Somnox

5 miljoen nachten 

Inmiddels heeft Somnox in drie jaar tijd 5 miljoen nachten slaap gerealiseerd. Gebruikersdata laat zien dat een grote meerderheid van de slapers nog iedere nacht met de slaaprobot slaapt.

Slaaponderzoekers zijn het erover eens: een goede nachtrust is essentieel. Bijna een kwart van de Nederlanders van 25 jaar en ouder had in 2018 slaapproblemen, blijkt uit een enquête van het CBS. Ook jongeren slapen vaak te kort en slecht, wat invloed heeft op hun hersenontwikkeling. Piekeren, laat slapen door huiswerk, en mediagebruik zijn de belangrijkste oorzaken (bron: Hersenstichting). En dat terwijl slapen zo belangrijk is voor je dagelijks functioneren en je gezondheid. Langdurig slaaptekort verhoogt de kans op obesitas, Alzheimer, depressiviteit en hart- en vaatziekten.

Alhoewel steeds meer mensen slechter en korter slapen - we slapen gemiddeld 20% korter dan een eeuw geleden - blijft het belang van goede slaap nog te vaak onderbelicht. Een ontspannen brein is het allerbelangrijkste voor goede slaap. Piekeren en negatieve gedachten zorgen ervoor dat we niet kunnen ontspannen (bron). De slaaprobot van Somnox is ontwikkeld om juist dit probleem aan te pakken door de ontspannende kracht van ademhaling op een simpele manier in te zetten.

“De rustige ademhaling van Somnox helpt drukke gedachten en stressgevoelens te verminderen, dit is voor velen de grootste blokkade op weg naar een gezonde nachtrust,” zegt Julian Jagtenberg, mede-oprichter & CEO Somnox.

Positieve impact op slaap en stress

Om de impact van de Somnox op de kwaliteit van slaap te vergroten, doet het bedrijf met regelmaat kwantitatieve en kwalitatieve onderzoeken onder hun gebruikers. Onlangs is het eerste wetenschappelijke onderzoek naar de impact van Somnox 2 op het ervaren van slaapproblemen en stress afgerond in samenwerking met slaapwetenschapper Roy Raymann. Hierin wordt de positieve impact van slapen met Somnox op slaap en stress significant bevestigd.

83% van de gebruikers wordt ‘s nachts minder vaak wakker

74% ervaart minder stress

98% van de gebruikers ervaart minder last van slaapproblemen

Slapen met Somnox 2 lijkt hiermee een natuurlijke oplossing om de nachtrust te verbeteren.

"Het is opvallend dat in de media grote investeringen worden verheerlijkt. ​ Het ophalen van geld lijkt vaak meer op een doel ansich dan op een middel ergens te komen. Uiteindelijk is de impact die een bedrijf realiseert nog veel belangrijker - het is dan ook mijn oproep om hier meer aandacht te besteden." - Julian Jagtenberg, mede-oprichter & CEO Somnox

De weg naar 100 miljoen voor 2030

Het is overigens nog maar een kleine stap in de grotere missie van het bedrijf. Uiteindelijk is het doel om 100 miljoen mensen te helpen beter te slapen voor 2030 en om daar te komen is meer nodig. Er wordt onder andere ingezet op het delen van kennis rondom slaap, ademhaling en mentale gezondheid via kanalen als Instagram en TikTok (@somnox.sleep) en diverse innovaties die ook andere doelgroepen zullen moeten gaan aanspreken. Zo is recentelijk het slaap-abonnement gelanceerd - Somnox Try & Buy - waar de mogelijkheid wordt geboden om het hulpmiddel voor €34,95 per maand uit te proberen.

 

Over Somnox

Somnox ontwikkelt innovatieve producten en services die bijdragen aan een goede nachtrust. Met de introductie van de Somnox Slaaprobot in 2016 werd de eerste stap gezet om slapeloosheid uit de wereld te helpen. De Slaaprobot van Somnox begeleidt gebruikers naar een trage ademhaling, waarvan wetenschappelijk is aangetoond dat het de natuurlijke ontspanningsrespons van het lichaam activeert. Het is een onbewust proces, maar erg effectief: 87% van de gebruikers geeft aan dat hun slaapkwaliteit aanzienlijk is verbeterd. Somnox won diverse prominente prijzen, waaronder de Red Dot Design Award en de iF Design Award, en werd door de KVK Innovatie Award uitgeroepen tot meest innovatieve mkb-bedrijf. Zie ook somnox.com.

Neem contact op met

Stationsplein 45C1061 3033AK Rotterdam The Netherlands

+31 (0)10 899 4105

[email protected]

somnox.com